Nieuwjaarswens behind-the-scenes

Gerdien Dalmulder
Gerdien Dalmulder februari 6, 2014

Een van de dingen waar we trots op zijn, zoals Jasper schreef in zijn nieuwjaars blog, is de nieuwjaarswens die we vorig jaar naar al onze relaties hebben gestuurd via onze nieuwsbrief. Bijna 400 views kreeg onze Haiku Deck, en dat is helemaal niet gek voor een kerstkaart šŸ™‚

CaramelHaikuDeck

Daarom leek het ons een leuk idee om onze trouwe lezers deelgenoot te maken van de totstandkoming van de nieuwjaarswens. En ok, vooruit, om nog wat extra mensen te verleiden om naar onze nieuwjaarswens te kijken… In februari…

Van idee naar…

325680f70a7c0d661a4fd5de536a1bdf

We hadden geen zin in de geijkte kaart met foto’s van kerstbomen of -ballen, champagne glazen of poesjes onder mirretakken.
Maar wat dan wel? Zoals je misschien weetĀ houden we erg van brainstormsessies. Sommigen noemen dat zelfs “Oeverloos Brainstormen” – je weet wie je bent – wij zien dat uiteraard anders. Maar een brainstorm werd het.

Begin van de brainstorm

Gerdien: “Zullen we een remake van de ergste ‘Awkward Family Christmas Foto‘ maken en aan iedereen sturen?”
enhanced-buzz-24821-1292954836-10

Jasper: “Nee, zeker niet. Ik heb net mijn haar laten knippen. Zo’n 80’s kapsel krijg je niet zo maar. Maar we kunnen wel in de kantine bij Deskowitz een filmpje op laten nemen door Wendy van Moove Marketing waarin we Happy New Year van ABBA zingen.”

Ik geef toe, het was geen goed geleide brainstorm. We fakkelden elkaars ideeen meteen af, in plaats van ze de ruimte te geven om te groeien en bloeien. Maar bij de loodgieter…, bla bla, je weet hoe het gaat.

Gerdien: “Geen goed plan. Ik kan helemaal niet zingen en mijn ABBA outfit heb ik uitgeleend aan iemand die ik hier niet bij name zal noemen!”

We kwamen niet veel verder en de tijd begon te dringen. Een nieuwjaarswens kun je beter niet in de week tussen kerst en oud en nieuw versturen, dan is iedereen vrij of aan het feesten op zijn werk. We waren even stil.

Het draait om de klant

Als goede adviseur die hij is vroeg Jasper opeens: “Voor wie maken we die nieuwjaarswens eigenlijk?”. “Nou voor onze relaties. En vooral voor onze klanten natuurlijk,” zei ik een beetje schaapachtig. Ā “Is het dan niet veel leuker als die wens ook over onze klanten gaat?”

Eureka!

Daarna ging het snel. Wat is er leuker dan je klanten van het eerste uur in het zonnetje te zetten? Leuke PR voor hen en voor ons. Ik ben al een tijd fan van Haiku Deck en een presentatie crack – ja dat zeg ik zomaar over mezelf – dus het medium was snel gekozen. We besloten de nieuwjaarswens in de vorm van een gedicht te doen zodat we kort en kernachtig moesten blijven – geen haiku, dat lag dan weer net te veel voor de hand. Misschien kwam het doordat Sinterklaas net achter de rug was. Hoe dan ook, de rest is geschiedenis….

 

Een gedachte over “Nieuwjaarswens behind-the-scenes

  1. Pingback: Nieuwjaarswens behind-the-scenes | TravelSquare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *