“Ken jij je meest enthousiaste klanten?”

Meer omzet door mond-tot-mond reclame. Welke hostingprovider wil dat niet?

Op donderdag 28 november vond de SIDN Relatiedag 2013 plaats in voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht. Tijdens één van de ochtendsessies werd een game gespeeld met het publiek en spraken Jasper van Bochove en Gerdien Dalmulder van Caramel Business over het behalen van meer omzet en winst door meer klantbeleving.

In de video die door ISP Today is gefaciliteerd vertelt Jasper dat de groei van de Nederlandse hostingsector stagneert. Nieuwe gTLD’s en de cloud zorgen niet meteen voor groei, maar aandacht voor bestaande klanten doet dat wel. “Leer je klanten zo goed mogelijk kennen en weet welke klanten voor jou belangrijk zijn. Zo kan je ze helpen groeien in omzet en marge.”

Het uitvoeren van een klantenonderzoek is volgens Jasper een slim startpunt. “Met één vraag, de ‘Net Promoter Score’-vraag: ‘Zou je mij aanraden bij anderen?’. Als je daar het antwoord op hebt, is dat een startpunt om je bestaande klanten meer aandacht te geven. Stel ook de vraag: ‘Waarom kies je voor mij? Dat is belangrijk voor het werken aan meer toegevoegde waarde voor je klanten en te zorgen dat ze nog enthousiaster worden dan ze al zijn.”

Jasper sluit af met: “Ken jij je meest enthousiaste klanten? Ken jij de klanten die belangrijk voor jou zijn? Weet je ook welke klanten voor meer omzet en marge gaan zorgen?”

 
“Ook een innovatieve
klantmagneet worden?”