Enthousiasme zuigt!

Tot die schokkende ontdekking kwamen we toen we vorige week zelf de superpromoter business case invulden. Enthousiasme levert niets op! WTF? Dat nieuws moest even inzinken, dat begrijp je wel. We zagen de wijsheid in de woorden van onze eigen David eindelijk in: "Als je alleen maar het positieve omarmt en het zogenaamd negatieve wegdrukt dan ontken je volheid van het leven". Op naar een voller leven. De vraag die door ons hoofd bleef spoken?

Gerdien Dalmulder
Gerdien Dalmulder april 1, 2016
Angry Customer

 

Hoe nu verder?

Om daar achter te komen hebben we ons het afgelopen Paasweekend opgesloten in een donker hol. Na de verschillende rouwverwerkingsfasen doorlopen te hebben – ontkenning, woede, verdriet, je kent het wel – accepteerden we op 2e Paasdag onze nederlaag.

Stoppen met Caramel?

In eerste instantie overwogen we te stoppen met Caramel. Na veel zuchten, steunen, klagen en zeiken tijdens een heisessie van twee dagen hebben we voor iets anders gekozen. We gaan het over een andere boeg gooien. We stoppen met enthousiasme als speerpunt. Geen nieuwe klanten en omzet door enthousiasme, maar door de nadruk te leggen op frustratie, klagen en pijn. Lekker zeiken in plaats van zoeken naar positieve punten als een naald in een hooiberg.

Leve het cynisme!

Ondertussen zitten we er al goed in. We zijn vaste reaguurders op Geenstijl en de reeten op onze posts nemen flink toe op Dumpert. Een van onze reageersels is al een keer weggejorisd, dus ook dat gaat ook de goede kant op.

Leren van de slechtsten

Cold calling - foto boze dame aan de telefoonOmdat we aan kwaliteit niet willen inboeten verzamelden we een aantal tips en tricks om maximaal rendement te halen uit klachten, cynisme en gezeik. We hebben hulp ingeschakeld van een aantal experts, want je snapt dat we behoorlijk wat bij te leren hebben. We hebben heel wat voor je in petto.

In onze volgende blogs ontdek je bijvoorbeeld hoe je een volledig businessmodel kunt ophangen aan klagende klanten, zoals de Consumentenbond dat heeft gedaan. Ook hebben we gesproken met de oprichters van NoUptime Hosting, zoals ze het zelf zeggen, de enige 100% eerlijke hosting partij in de wereld.

En dat is nog maar het begin!

Verwacht eenvoudige en praktische tips om snel en effectief voor meer cynisme en problemen te zorgen. Bijvoorbeeld:

 • Hoe zorg je dat je klanten niet bij je wegkunnen, hoe ontevreden ze ook zijn? (tips & tricks van een grote telecom provider)
 • Hoe laat je je klanten een premium betalen voor duurzaamheid terwijl je de mileuwetgeving aan je laars lapt? (een kijkje in de keuken van een wereldberoemd automerk uit Duitsland)
 • Hoe je bespaar je op service? (how-to van een design grootheid uit Silicon Valley)

In de gratis download van deze maand vind je bovendien een handige tool met een nieuwe metric die jou helpt te bepalen hoe goed je het doet op de cynisme schaal, de Cynic Performance Unit (CPU).

Er is voor ons een wereld opengegaan. We hopen voor jou ook. We moeten nog veel leren en het zal tijd kosten. Maar als we tussentijds veel fouten maken en ernstige klachten veroorzaken is dat geen probleem. Daar zijn we ondertussen al wel achter!

14 gedachten over “Enthousiasme zuigt!

 1. Paul

  Jullie zijn zelfs enthousiast als je met iets stopt. Stiekem blijven jullie dus doen wat je altijd al deed. Slim! Hetzelfde blijven doen en dat gieten in een nieuw business model. Zoals met veel goede grappen 🙂 zou het nog niet eens zo’n hele gekke propositie zijn…… vanaf vandaag!!!!!

  Reageren
 2. Robert Schulze

  Haha, heb me kostelijk vermaakt met dit cynische bericht op 1 april. Ik zou zeggen blijf vooral doen waar je goed in bent. Ik ben door dit cynische stuk toch wel enthousiast geworden hoor 🙂

  Reageren
 3. Gerdien DalmulderGerdien Dalmulder Bericht auteur

  Dank Daphne, maarre.. Pijn is fijn, jeuk is leuk en bloed moet! We zijn zelf hard bezig om onze CPU score te verhogen!

  Reageren
 4. MB

  dat klinkt als linksgedraaide kwark: maar ik krijg plotseling een idee! ga er mee in zee en kom met mach- op nummer één…

  mail of bel dan hoor je t wel.

  Mark B

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *