Ambities realiseren; prachtig om organisaties daarmee op koers te brengen!

“Navigator van leiders bij gezonde groei”

Ambities realiseren doe je in 2 fasen. Allereerst moeten organisaties, lees leiders zich realiseren wat hun ambities zijn. Daarna kunnen managers en hun teams de ambitie realiseren. De uitdaging ligt erin om de ambitie draagkracht te geven voor langere tijd. En in de uitvoering uit te blinken, in de details, in het nu. Mijn ervaring bij internationale organisaties heeft me geleerd wat wel en niet werkt.

En wat werkt bij organisatieontwikkeling zijn 3 R’s: Richting – Ruimte – Regels.

Richting staat voor een betekenisvol perspectief, gekoppeld aan heldere principes. Een punt aan de horizon (de ambitie) en afspraken over hoe we daar gaan komen. Dat schept Ruimte om de ambities te realiseren, rekening houdend met de dynamiek van de omgeving. Richting is namelijk geen rechte lijn naar het doel. Juist het inlevings- en aanpassingsvermogen van mensen maakt organisaties vitaal. En Regels staat voor de discipline die nodig is om door te zetten, eer- en weerbaar te zijn.

Deze logica in de praktijk brengen blijkt een uitdaging. We willen allemaal betekenisvol bezig zijn; de realiteit is dat we gejaagd worden door de waan van de dag. Mijn bijdrage ligt vooral in het bewust en bekwaam maken van managers. Eerst helpen bepalen van Richting. Daarna het creëren van Ruimte. Dat vraagt leiderschap en voorbeeldgedrag. De beste leiders bouwen een organisatie die beter is dan zij zelf. Door elkaar uit te dagen doorgrond je de behoeften en maak je hen sterker.

Een betekenisvol perspectief vraagt gezonde groei; liefst meer, maar vooral beter. Voor de mensen. Mijn klanten zitten aan het stuur en bepalen zelf de snelheid, ik herken de route als navigator. 

Ervaring in commerciële leidinggevende functies bij 4 multinationals gedurende 20 jaar en mijn eigen adviesbureau sinds 2005 heeft een rijke en rijpe schat aan ervaring opgeleverd. Toch blijft de ervaring uit mijn jeugd, in de supermarkt van mijn ouders de basis: het gaat er niet om te horen wat klanten zeggen, maar te begrijpen wat ze bedoelen.

Ik ben benieuwd naar jouw ambities!

Telefoon:06 15 00 85 92

Ons team

  • Jasper: “B2B Marketing Strateeg” Ik help algemeen en commercieel... lees verder 
  • Michiel: “MENSGERICHTE, DATADRIVEN MARKETINGSTRATEEG” De centrale vraag is vaak eerst: Wat... lees verder 
  • Frank: “Navigator van leiders bij gezonde groei” Ambities realiseren doe je in 2 fasen.... lees verder 
  • Roel: “Creatief puur sang” Graag neem ik plaats op de stoel van... lees verder 
 
“Jouw bedrijf laten
groeien door enthousiasme?”